Bugün, 20 Mayıs 2024 Pazartesi

ÖĞRETMENLERDEN İŞ BIRAKMA VE PROTESTO EYLEMİ

ÖĞRETMENLERDEN İŞ BIRAKMA VE PROTESTO EYLEMİ

Suşehri’nde çeşitli eğitim sendikaları ve öğretmenler, görevleri sırasında şiddete uğrayan ve hayatını kaybeden meslektaşları için protesto ve iş bırakma eylemleri düzenledi. Eğitimciler, öğretmenlerin can güvenliğinin sağlanması

İstanbul'da Iraklı lise öğrencisi Y.K. tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan için Suşehri Hükümet Konağı önünde bir araya gelen eğitim sendikaları ve çok sayıda öğretmen, yaptıkları basın açıklamasında bulundu.

-Sendika temsilcilerinin yaptığı basın açıklamalarında  "Eğitime acil şiddet yasası" çıkartılmasını  ve Öğretmenlik Meslek Kanunu'na yasal düzenleme çağrısında bulundular.

Eğitimciler Birliği Sendikası  Suşehri Temsilcisi Volkan Karadağ’’ Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek; şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. Son olarak İstanbul/Eyüpsultan’da eski bir öğrenci okul müdürü İbrahim Oktugan’a silahla saldırıda bulunmuş, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan okul müdürümüz maalesef kurtarılamayarak vefat etmiştir. Meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve bütün eğitim camiasına başsağlığı diliyoruz.

Yıllardır, kanayan bir yara hâline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz.

Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşurduk.

Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır’’ dedi.

Türk Eğitim Sen Suşehri İlçe Temsilcisi Osman Güven’’ Kamuoyunu ve eğitim camiamızı büyük yasa boğan şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde okul müdürü olarak görev yapan İbrahim Oktugan, bir öğrenci tarafından menfur bir saldırıyla silahla vurularak canice öldürüldü. Öncelikle kıymetli meslektaşımıza Allah’tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyoruz. 

Okullarımızda öğretmene şiddet, mobbing, taciz, itibarsızlaştırma vakaları ciddi önlemlerin, yasal düzenlemelerin ve esaslı politikaların hayata geçirilememesi nedeniyle maalesef had safhaya ulaşmıştır. 

Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği, 

eğitimcilerin itibarını zedeleyen ve sadece adı değişen öğretmeni şikâyet hatları, 

öğretmenlik mesleğinin mülakat, torpilli yönetici görevlendirmeleri, rotasyon, performans, şeffaf olmayan ödül ve ceza gibi uygulamalarla rencide edilmesi, 

hem ekonomik ve sosyal hem de özlük haklarının gasp edilmesi, 

eğitimcilerimizi tahkir eden yayın, tutum ve açıklamalar, 

“eti senin kemiği benim” şeklindeki güven ve teslimiyet anlayışının çok gerilerde kalması tüm bu şiddet olaylarına zemin hazırlamaktadır’’ dedi. Haber Nevzat Yücel



  • Pazartesi 21.2 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Salı 21.4 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.9 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı