Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

Sivas'ta Yeni Bir Sanayi Hamlesi Hayata Geçiyor

Sivas

Sivas, yeni yapılan yatırımlarla sanayileşme ve istihdam hamlesinin perdesini aralamaya devam ediyor.

Bu kapsamda; cazibe merkezi ilan edilen Demirağ Organize Sanayi Bölgesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank'ın teşrifleriyle toplu açılış, temel atma ve 58 yeni yatırım tesisinin tahsis töreni geçekleştirildi.

Törene Sivas Valisi Sn. Yılmaz Şimşek, Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habip Soluk, Ahmet Özyürek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zeki Özdemir, iş insanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açış konuşmasını yapan TSO Başkanı Zeki Özdemir, Demirağ OSB’de yer tahsislerinin arttığını ifade ederek, ilimize her alanda yatırım kazandırılması için oda olarak üzerlerine düşen görevi hassasiyetle yapacaklarının altını çizdi.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise şehrin yeni üretim merkezi olan Demirağ OSB’nin kuruluşundan bugüne kadar emek harcayan herkese teşekkür ederek, bölgenin hem ülkemize hem de Sivas’a ayrı bir katma değer sunduğunu belirtti.

MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek’te, ilimizde birlik beraberliği örneği göstererek önemli çalışmalar yaptıklarını söyleyerek, yatırım üssü olan Demirağ OSB’nin binlerce kişiye iş kapısı olacağına vurgu yaptı.

Sivas Milletvekili AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise yaptığı konuşmada,  yapılan her yatırımın hayırlı olmasını dile getirerek, Sivas’ın kalkınmaya ve büyümeye devam ettiğini söyledi.

-Vali Şimşek İstihdam Meselesi, Yeni Sanayi Hamlesiyle Çözüm Yoluna Giriyor

Valimiz Sn. Yılmaz Şimşek ise Demirağ OSB’de yeni fabrikaların birer birer yükselmeye başladığını kaydederek, “Sivaslıları nesiller boyunca gurbete yönelten istihdam meselesi, yeni sanayi hamlesiyle çözüm yoluna giriyor. Gurbet ve hasret türküleriyle bilinen Sivas, bundan böyle ürettiği ürünlerle konuşulacak" dedi.

-Sayın Cumhurbaşkanımıza Teşekkür Ediyoruz

Bölgede 225 parselden 130 parseli 82 firmaya tahsis etiklerini anlatan Vali Şimşek, “Altyapımız tamamlandı. Üst yapı çalışmaları hızlandı. 40 bin istihdam hedeflediğimiz Demirağ OSB kısa sürede bugünlere ulaştı. İnşallah 2023 yılı içinde de 58 fabrikamızın daha temelini atmayı planlıyoruz. Şüphesiz bu sürecin hızlanmasında, bölgemizin bu aşamaya gelmesinde öncelikle bölgenin cazibe merkezleri programına alınmasında katkıları büyük olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza bu vesileyle; sayın bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

-Bakan Varank’dan İş İnsanlarına Yatırım Çağrısı

Törende konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank’da iş insanlarına yatırım çağrısında bulunarak; “Sivas 1. OSB'de doluluk oranı %100'e ulaşmış durumda. Şimdi sıra cazibe merkezi Demirağ OSB'de. Gelin hep beraber Sivas'ı yeni yatırımlarla kalkındıralım." ifadelerini kullandı.

 Bakan Varank "Hükümetlerimizin kurduğu altyapılar, üzerinde yükselen fabrikalar bugün ihracatta ve büyümede başrolü oynuyor. Bundan 19 yıl önce 192 olan organize sanayi bölgelerimizin sayısı şu anda 345'e ulaştı. Son bir yılda 18 yeni organize sanayi bölgesi kurduk. Bugün 124 OSB'de yüzde 100 doluluğa ulaştık. Şu anda tahsis edilebilecek tek bir parsel dahi kalmadı. Sadece OSB'lerin içerisinde şu anda 4 bin 900'e yakın fabrikanın inşaatı devam ediyor. Yatırımcılarımızın yoğun talepleri sebebiyle tüm Türkiye'de 33 yeni OSB kurmak için sıkı bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından Sn. Bakanımız Mustafa Varank ve il protokolünün katılımıyla; yeni açılışı yapılan, temelleri atılan ve 58 adet yeni yatırım tahsisinin yapıldığı töreninin kurdele kesimi gerçekleştirildi.

Törenin ardından Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank ve beraberindekiler, Sivas Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Bir süre önce yeni göreve seçilen TSO Başkanı Zeki Özdemir ve ekibini tebrik eden Sn. Varank, iş insanlarıyla bir araya gelerek talep ve önerileri dinledi.

Ziyaretlerine Sivas Valiliği ile devam eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şimşek, Sn. Varank’a ilde devam eden ve planlanan projeler hakkında bilgi verdi. 

Sivas Belediye Başkanlığını da ziyaret eden Sn. Bakan Mustafa Varank, daha sonra 1. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Yasin Tekstil ve ESTAŞ fabrikalarını ziyaret ederek, tesislerde incelemelerde bulundu.

Bilim ve Teknoloji Üniversitesine de uğrayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank, Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul’dan üniversitenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Sn. Varank, üniversite içerisinde oluşturulan  Prof. Dr. İlhan Varank kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.



Anahtar Kelimeler: Sivas' Sanayi Hamlesi Hayata Geçiyor
  • Çarşamba 20.4 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.8 ° / 11 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 17.1 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı