Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Sivas'ta, 'Çök Kapan Tutun' Tatbikatı Yapıldı

Sivas

Türkiye genelinde olduğu gibi Sivas'ta da, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi'nin yıl dönümü dolayısıyla saat 18.57'de eş zamanlı 'Çök Kapan Tutun' tatbikatı yapıldı.

Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat kapsamında, saat 18.57'de tüm vatandaşların cep telefonlarına gönderilen 'Hayati Uyarı Bildirimi' ile sesli uyarı yapıldı. Televizyonlar ve radyo kanallarından mesaj yayınlandı, vatandaşlar tatbikat sırasında önceden belirlenen sağlam ve güvenilir alanda 'çök kapan tutun' hareketini yaptı.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve il protokolü de Sivas Kongre Müzesi'nde gerçekleştirilen tatbikata katıldı. Saatin 18.57'ye göstermesiyle birlikte salonda bulunanlar 'çök kapan tutun' hareketini yaptı.

Vali Yılmaz Şimşek ve beraberindekiler, tatbikatın ardından Sivas Kongre Müzesi bahçesinde bulunan AFAD ve ilk yardım ekiplerini ziyaret etti. Daha sonra 12 Kasım 1999'daki depremde hayatını kaybedenler için hep birlikte dua edildi.

- Başkan Bilgin: Depreme Hazırlıklı Olmak Bizim Elimizde

Tatbikatın ardından açıklamada bulunan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, deprem anında can kayıplarını en aza indirmek için İçişleri Bakanlığı koordinesinde AFAD'ın bünyesinde ülke genelinde tatbikat yapıldığını belirterek, "Deprem önlenemez. İnsanoğlunun depreme karşı yapabilecek çok bir şeyi yok ama deprem öncesi hazırlıklı olmak bizlerin elinde. Rabbim bizi her türlü afetinden korusun." dedi.

- Vali Şimşek: Depreme Her Zaman Hazırlıklı Olmalıyız

Depremlerin hayatımızın bir gerçeği olduğunu söyleyen Vali Şimşek ise, "Depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız. Ülkemiz ve ilimiz fay hattı üzerinde olan bir coğrafyada. Bu gerçekten yola çıkarak İçişleri Bakanlığımız tarafından 2022 yılı deprem tatbikat yılı ilan edildi. İlimizde de 760 tatbikat gerçekleştirildi. 355 bin vatandaşımız deprem konusunda bilinçlendirildi. Amacımız deprem konusunda bir farkındalık oluşturmak. Vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve doğru davranış şekillerini öğretmek. Deprem anında binadan kaçmaya çalışmadan, önceden belirlediğimiz güvenli bir yerde 'çök kapan tutun' harekeni yaparak depremin bitmesini beklenilmelidir. Depremde farklı kurumlar bir arada çalışıyor. Bu tatbikatlar sayesinde kurumların bir arada çalışma kültürünü geliştiriyoruz. Allah her türlü afetten bizi korusun." diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: Sivas' ' Kapan Tutun' Tatbikatı Yapıldı
  • Cuma 17.1 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 12.5 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.9 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı