Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

'Hayat Boyu Öğrenme' Toplantısı

İlçede Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

İlçede Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

Suşehri Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Suşehri Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen kurslara ilave olarak, Kurum amirlerinden de gelen talepler doğrultusunda farklı kurslar açılabileceğini  söyledi.

Uzunoğlu, 'Halk Eğitim merkezleri, gerek halkımıza, gerekse öğrencilerimiz için var olan merkezlerdir. Özellikle Çocuklarımız için üniversite kurslarımıza bu yılda devam edeceğiz. Çocuklarımız için her şeyi yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Bunun için, Kurum amirlerimizin de talepleri doğrultusunda Halk Eğitim merkezi müdürlüğümüzde kurslar açılabilir. Bu konuda kurum amirlerimiz halk eğitim müdürlüğü ile istişare edebilirler. Yani kursları çeşitlendirebiliriz' dedi.

Halk Eğitim Müdürü Hamza Ulusoy ise konuşmasında, '2017-2018 eğitim yılında 156 kurs açtıklarını ifade ederek, Bu kurslardan 54´ünün mesleki ve teknik kurslar olduğunu, 38´inin genel kurslar, 64´ünün ise Okuma yazma kurs olduğunu kaydederek, toplam kurs adedinin 156 olduğunu belirtti.

Açılan kurslara 2 bin 883 kişinin katıldığını söyleyen Ulusoy, Bunlardan bin 878´inin bayan, bin 5´inin ise erkek kursiyerler olduğunu söyledi.



  • Perşembe 22.8 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false