Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Egzersiz performansını artıran 8 besin

Egzersiz performansını artıran 8 besin

Ergojenler, yani performans arttırıcı maddeler, çok küçük miktarlarda dahi olsa fiziksel veya zihinsel performansı artırabilen doğal maddelerdir.

Özellikle yüksek proteinli bir yemekle birleştirildiklerinde fiziksel güç ve zihinsel enerji verirler.

Sayısız faydaları vardır, performans artışına ek olarak bağışıklık sisteminiz ve genel sağlığınız üzerinde de olumlu etkileri vardır.

İşte egzersiz performansınızı güvenli bir şekilde artırmak için tüketebileceğiniz 8 doğal performans arttırıcı.

Karbonhidratlar

Karbonhidratlar binlerce yıldır egzersiz performansını artırmak için kullanılmaktadır. Bilimsel verilere göre, karbonhidratlar vücuda son derece verimli bir şekilde enerji sağlayabildikleri için spor performansı için en gerekli besinlerdir. Bu nedenle diyetinizi daha fazla kepekli tahıllar, baklagiller, meyve ve sebzeler ve daha az doymuş yağ içerecek şekilde ayarlayın.

Sağlıklı içeriklerle yapılan karbonhidratlı içecekler, daha uzun egzersiz süreleri üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir, ancak daha kısa egzersiz süreleri üzerinde aynı etkiye sahip olduklarına dair bir kanıt yoktur.

Bir çalışmada, araştırmacılar bisikletçilerden bir karbonhidrat glikoz çözeltisi, daha karmaşık bir karbonhidrat maltodekstrin çözeltisi veya basit bir tatlandırılmış plasebo çözeltisi içmelerini istedi. Her iki karbonhidrat solüsyonunu da tüketerek bisikletçilerin hızı önemli ölçüde arttı, bu da performansın gerçekten karbonhidratlarla artırılabileceğini kanıtladı.

Çam kabuğu özü

Pancar suyu

Çemen otu

Safran

Şizandra üzümü

Ashwagandha kökü

Bitter çikolata



Anahtar Kelimeler: Egzersiz performansını artıran besin
  • Perşembe 12.5 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.5 ° / 5.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.5 ° / 5.4 ° Orta kuvvetli yağmurlu