Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Doğa Ananın Çocukları Projesi Tanıtıldı

Doğa Ananın Çocukları Projesi Tanıtıldı

TÜBİTAK´ın 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen Doğa Ananın Çocukları Projesi´nin tanıtımı yapıldı.

TÜBİTAK´ın 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında hayata geçirilen Doğa Ananın Çocukları Projesi´nin tanıtımı yapıldı.
Proje ile öğrencilerin merak, araştırma ve sorgulama duygularını tetikleyerek temel bilimsel olguları doğal ortamlarda keşfetmeleri sağlanırken topluma duyarlı, bilimsel bilgiyi günlük hayatında kullanabilen, çevresinde yaşadığı sorunları bilimsel bakış açısı ile çözmeye çalışan, duyarlı, yaratıcı ve üretken bireyler yetişmesine katkı sağlanacak.
Doğa yürüyüşleri, izcilik, kampçılık, oryantiring, astronomi, arkeoloji, çevre ve ekoloji, endemik bitki türlerinin incelenmesi, kuş gözlemi, tarımsal etkinlikler, doğa fotoğrafçılığı ve fotoğraf sergisi, sanat ve tasarım etkinlikleri, ritim etkinlikleri, yaratıcı yazarlık atölyesi, oyun ve drama etkinlikleri gibi farklı alanlarda birçok etkinliği projeye taşıyan BİLSEM proje ekibi, bu etkinlikler aracılığı ile öğrencilere doğada zengin öğrenme ortamları oluşturarak daha önce yaşayamadıkları deneyimleri yaşamalarını ve doğaya bilimsel bir bakış açısı ile bakmalarının sağlanmasını amaçladı. 
Doğa Ananın Çocukları Projesi´nin tanıtımı dolayısıyla Paşabahçe İzcilik Tesisleri´nde program düzenlendi. Valimiz Davut Gül, burada yaptığı konuşmada çocukların sınıflardan çıkarak doğa ile iç içe olmasının önemine vurgu yaparak, 'Çocukların sınıflarda öğrendiklerini doğada tekrardan görmeleri önemli. Öğrencilerimizin şehrimizi tanıtılmasında da faydası olacak. Bu açıdan güzel bir proje.' dedi.
Konuşmaların ardından Valimiz Gül, çocukların kampta yapacağı faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Proje, Sivas Valiliği koordinesinde, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivas Bilim ve Sanat Merkezi  öncülüğünde, Sivas Belediyesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesinin katkılarıyla, 03-11 Eylül 2018 tarihlerinde Sivas Merkez Paşabahçe İzcilik Tesisi, Hafik Gölü, Zara Tödürge Gölü, Kangal Balıklı Kaplıcası ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde gerçekleştirilecek. 
Programa Cumhuriyet Üniversite Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Harun Tan ve Sivas BİLSEM Müdürü Adem Uzun da katıldı.



  • Cuma 11.7 ° / 6.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.3 ° / 6.3 ° Güneşli
  • Pazar 20.2 ° / 7.5 ° false