Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Büyük Zaferin 96. Yılı Sivas´ta Coşkuyla Kutlandı

Büyük Zaferin 96. Yılı Sivas´ta Coşkuyla Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi Sivas´ta da büyük bir coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı´nın 96. yıldönümü bütün yurtta olduğu gibi Sivas´ta da büyük bir coşkuyla kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı´nda bir tören düzenlendi. Törene Valimiz Davut Gül, 5´inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ertuğrul Erbakan, Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, askeri ve mülki erkân ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı´nda düzenlenen tören protokol sırasına göre çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla sona erdi.
Kutlama programı, Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesi ile devam etti. Makamdaki törenin ardından İnönü Bulvarı´ndaki programa geçildi. Valimiz Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Ertuğrul Erbakan ve Belediye Başkanı Sami Aydın´ın askeri araç üzerinde halkı selamlaması ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile sürdü. Günün anlam ve öneminin yapıldığı konuşmaların ardından program, Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü folklor ekibi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü okçuluk takımının çeşitli gösterileri ile sürdü. Program; tören geçidi ile sona erdi.
Valimiz Gül ve beraberindekiler daha sonra Muharip Gaziler Derneği ve Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği´ni ziyaret etti.
Zafer Bayramı kutlama programı Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde düzenlenen askeri bando konseri ile devam etti. Kutlu zaferin 96. yılı Tarihi Kent Meydanı´ndaki Buruciye Medresesi´nde verilen çeşitli ikramlarla sona erdi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 27.5 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 26.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı