Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Valimiz Gül Yıldızeli İlçesinde Halkla Bir Araya Geldi

Valimiz Gül Yıldızeli İlçesinde Halkla Bir Araya Geldi

Valimiz Davut Gül, Yıldızeli ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Kaymakamlık önünde ilçe protokolü tarafından karşılanan Gül, ilçenin genel durumu hakkında Kaymakam Yusuf Cankatar´dan bilgi aldı.

Valimiz Davut Gül, Yıldızeli ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu. Kaymakamlık önünde ilçe protokolü tarafından karşılanan Gül, ilçenin genel durumu hakkında Kaymakam Yusuf Cankatar´dan bilgi aldı.
İlçelerde düzenlenen halkla buluşma programları kapsamında Yıldızeli ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Valimiz Davut Gül, kaymakamlıkta halkın sorun ve taleplerini dinledi. Daha sonra Yıldızeli ilçe Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Gül, Kent Güvenlik Sistemine entegre olan okul kameraları hakkında bilgi aldı. Yıldızeli ilçesinde yaşayan şehit aileleri ve gazileriyle yemek programında buluşan Gül; 'Sizler milletimizin bizlere emanetsiniz' dedi.
Daha sonra Yıldızeli köy ve mahalle muhtarları ile toplantıda bir araya gelen Valimiz Davut Gül, sorun ve talepleri dinleyerek problemlerin belli bir takvim içerisinde çözüme kavuşturulacağını ifade etti. İhtiyaçların belli bir takvime göre sıralandığını söyleyen Gül, “Baktığımızda bu sene 170 bin metre kare parke taşı sonradan verdik. KÖYDES ve İl Özel İdaresi´nin programındakileri de düşündüğümüzde 200 bin metre karenin üzerinde yine taş verdik. Geçen senede o kadardı. 200 bini geçtik. Ondan önceki sene 80 bindi. Yani baktığınızda her sene bir öncekinden daha fazla bir hizmet geliyor. Denilebilir ki içinizden biri “bizim köye gelmedi.” Doğrudur. Sizin köye gelmedi ama sizin yanınızdaki köye gitti. Ya da diğer muhtarımızın köyüne gitti. Sonuçta bir yerden başlamak gerekiyor. Bu sene ve geçen sene yani son 2 senede yapmak istediğimiz şey şuydu; köyde çocuğun, hanımların sizlerin bir kere ayağını çamurdan kurtaralım. Neden? Köylerin toz ve çamurdan kurtulması gerekiyordu. Bununla ilgilide önemli bir mesafe kat ettik. Varsa eksik gerek verdiklerimizle gerekse varsa hiç vermediklerimizle bunları da gelecek sene içerisinde yine tamamlarız” dedi.
Kırsalda gerçekleştirilen yol çalışmalarına da değinen Gül, “Bir diğer çalışmamız geçmiş yıllarda yapılan asfaltlarımız vardı. Kış memleketinde yollar çabuk bozuluyor. Bir şekilde elden çıkıyor. Bunların onarımının yapılmasıyla ilgili bu sene çok sayıda yama yaptık. Şimdi ilave bir ödenek daha bulduk. Kalanları da yine yapacağız. Ne zamana kadar? Kar yağana kadar. Yani Aralık ayına kadar Kasım´ın sonuna kadar bu yamaları yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
İçme suyuyla ilgili sorunlara da değinen Gül, “Küresel bir sıkıntı var. Yani sular azalıyor. Su ihtiyacı, suyu kullanma ihtiyacı artıyor. Suyun kullanımını kontrol altına almamız lazım. Nedir? Her köyde sayaç olacak. Sayaç olurken her köyün farklı hassasiyetleri var. Suyun durumu, köyün nüfusu, kullanma alanları gibi. Suyun belli bir miktarı ücretsiz olur. Yani zorunlu ihtiyaçlar için. Zorunlu ihtiyacın dışındakilerde KDV´li olarak ücretlendirilir. Bunu yapmazsak Kızılırmak´ı bağlasan yine olmaz. Sayacı bağladık ama su yetmiyor. Alternatif ihtilafsız kaynak varsa mutlaka çözeriz. Bir ay erken çözeriz bir ay geç çözeriz. İki ay erken çözeriz iki ay geç çözeriz. Özetle su sayacı takılacak. Alternatif; ihtilafsız kaynak olacak. Makul yakınlıkta ihtilafsız alternatif kaynak varsa köye getiririz. Sayacınızın takılmasını mutlaka halledeceğiz” şeklinde konuştu.
Köylerde sosyal donatılara önem verdiklerini ifade eden Gül, “Köylere halı saha yapıyoruz. Halı saha geçmiş yıllarda da çok sayıda yaptık bu sene de bir iki tane yaptık. Özellikle 350 ve üzeri nüfusu olup da yapmadıklarımız var. Onları da mutlaka yapacağız. Sabır sebat. Yani köy ismi önemli değil, muhtar ismi önemli değil. 350 ve üzeri ise kayıtlar da zaten belli. Nüfusu 350´nin altında olan köylerimize halı saha yapmadık. Finansmanını bulduğumuzda küçük çocuk parkları yapmak istiyoruz. Ama kısa vadede çok olabilecek gibi değil. En azından şu bir iki ay içerisinde yapabileceğimiz bir iş değil. İmkânımız olduğunda onu da yaparız” ifadelerini kullandı.
İlçedeki yatırımlara da değinen Gül, “Yıldızeli merkezde kapasitenin çok çok üzerinde okulumuz var. Pansiyon olarak da bu böyle, okul olarak da bu böyle. Okul türü olarak da bu böyle. Hiçbir sıkıntımız yok. Şuan ilçedeki bütün okullar emniyete entegre edilmiş. 24 saat boyunca okulların etrafında giren çıkan olmaması, gereken kişiler olup olmadığını kontrol ediyorlar. Geçmişe dönük kayıt altına alındığı için hiçbir olay faili meçhul kalmıyor. Evlatlarımız çocuklarımız daha güvenli okula gidip daha güvenli okuldan geliyorlar. Hem polisin elini güçlendiriyor hem okul idaremizin, öğretmenlerimizin, velilerimizin, öğrencilerimizin elini güçlendiriyor. Bütün ilçelerimizde bu eğitim öğretim döneminde ilçe merkezindeki okulların tamamı bu sisteme geçmiş olacak yani emniyete entegre edilmiş olacak. İl merkezinde de öncelikli 100 okul belirledik. Onlarda inşallah bu sene bitmiş olacak. Amacımız bütün okulların bu sisteme geçmesidir. Yine buraya bir öğretmen evi yapılması kararlaştırıldı. Önceki milli eğitim bakanımızın talimatıyla ihale aşamasına getirildi. Çok güzel bir öğretmen evi olacak. Hükümet konağı yatırım programında olup yapım süreci devam ediyor. Çok güzel bir hükümet konağı olacak. Doğal gaz kararı alındı. İnşallah buraya gelecek. Ve buraya gelecek doğal gaz yöntemi çok özel bir yöntem. Yani bu nüfusa ve bu uzaklıktaki bir ilçeye yapılmayacak bir yatırım yapılıyor. Tüm bu yatırımların ilçeye kazandırılmasında Milli Savunma Komisyonu Başkanımız Sivas Milletvekilimiz İsmet Yılmaz başta olmak üzere tüm vekillerimize, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.



  • Cuma 23 ° / 9.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.3 ° / 10.6 ° false
  • Pazar 18.2 ° / 7.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı